Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як у звітності з податку на прибуток відобразити авансові внески при виплаті дивідендів

October 29, 2014

У разі, якщо сума авансового внеску при виплаті дивідендів, попередньо сплаченого протягом звітного періоду, перевищує суму податкових зобов`язань підприємства - емітента корпоративних прав за податком на прибуток такого звітного періоду, сума такого перевищення переноситься у зменшення податкових зобов`язань наступного податкового періоду, а при отриманні від`ємного значення об`єкта оподаткування такого наступного періоду - на зменшення податкових зобов`язань майбутніх податкових періодів.

У Податковій декларації з податку на прибуток підприємства (далі - Декларація) зменшення нарахованої суми податку здійснюється шляхом заповнення додатка ЗП, сумарне значення якого переноситься до рядка 13 "Зменшення нарахованої суми податку".

Показник рядка 13.5.1 "Сума, що відноситься на зменшення нарахованої суми податку юридичної особи в поточному (звітному) податковому періоді" є складовою рядка 13 додатка ЗП до Декларації, на суму якого зменшується розрахунок податку на прибуток за звітний (податковий) період при нарахуванні податку.

Алгоритм заповнення рядка 13.5.1 Декларації є аналогічним алгоритму заповнення рядка 13.5.1 додатка ЗП до старої декларації на прибуток.

Разом з тим, надано право платникам податку на суму сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів (у тому числі за наслідками попередніх звітних (податкових) періодів) зменшувати суму авансових внесків з податку на прибуток.

Якщо сума авансових внесків з податку на прибуток, сплачена при виплаті дивідендів, перевищує суму авансових внесків з податку на прибуток, сума перевищення зараховується у зменшення авансових внесків у наступних звітних місяцях до повного її погашення.

Таке зменшення здійснюється на підставі заяви платника податків, поданої до територіального органу ДФС.

Лист ДФС від 09.09.14 р. № 3119/6/99-99-19-02-02-15.

Новини за темою:

Коригуємо авансові внески з податку на прибуток в уточнюючому розрахунку

Важлива інформація для тих, хто виплачує дивіденди! Порада від експерта редакції

Як виправити авансові внески у новій формі декларації з податку на прибуток

 

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!