Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як у звіті з ЄСВ відобразити інформацію про створення робочого місця, якщо працівника прийнято на це місце пізніше?

August 8, 2014

Перш за все уточнимо: якщо робоче місце створено у зв`язку зі збільшенням штатної чисельності працівників, то новим воно вважатиметься тільки за умови, що за попередні 12 місяців у цього роботодавця не було скорочення (зменшення) середньомісячної чисельності працівників.
У Звіті з ЄСВ – форма № Д4 (місячна) – інформація про дату створення нового робочого місця повинна бути відображена. При цьому в різних таблицях показник буде заповнений по-різному:
- у таблиці 1 (у шапці) поле «Кількість створених нових робочих місць у звітному періоді» – заповнюється тільки один раз – у тому звітному періоді (місяці), коли на підприємстві з`явилося нове робоче місце. А якщо в наступних звітних періодах нові місця не створювалися, то і заповнювати цей показник у таблиці 1 не потрібно;
- таблиці 5 – графа 12 «Дата створення нового робочого місця, на яку у звітному періоді працевлаштований цей працівник» – заповнюється роботодавцем тільки в разі працевлаштування працівника на новостворене робоче місце. При цьому в графі 12 слід проставити дату (число, місяць, рік) створення такого місця. Завважимо, що на практиці ця дата часто не збігається з датою початку трудових відносин, яка зазначається у графі 11 таблиці 5. Адже нове робоче місце може бути вже створене, а працівників на нього ще не знайшли.
Таким чином, графа 12 таблиці 5 Звіту з ЄСВ за одним працівником, прийнятим на нове робоче місце, заповнюється один раз. І якщо нові місця надалі не створювалися, то цей показник у наступних звітах не відображається.
У таблиці 6 – графа 22 «Ознака нового робочого місця» заповнюється роботодавцем протягом двох років після працевлаштування. При цьому в рядку з П. І. Б. особи, працевлаштованої на нове робоче місце, проставляється «1», що означає «так».

Більш докладну відповідь на запитання див. в журналі „БАЛАНС” від 11.08.14 р. № 63-64.

Новини за темою:
Змінили місцезнаходження - куди подавати звіт з ЄСВ?
Звіт про ЄСВ з врахуванням підвищеної зарплати бюджетників

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!