Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як українці платитимуть ЄСВ у 2018 році

November 30, 2017

Нагадуємо, що протягом 2017 року Верховна Рада прийняла чимало поправок до податкового законодавства, частина з яких набуде чинності вже з 1 січня 2018 року.
Наприклад, зміниться порядок сплати ЄСВ.
Підприємці на загальній системі оподаткування і платники єдиного податку всіх груп, особи, які ведуть незалежну професійну діяльність, члени фермерських господарств будуть зобов'язані платити ЄСВ щоквартально, до 20-го числа місяця, що настає за тим кварталом, за який він сплачується.
Крім того, платники єдиного податку (далі – ЄП) першої групи повинні будуть платити ЄСВ у повному розмірі. Тобто не менше 22 % мінімальної заробітної плати (далі – МЗП).
Нагадаємо, що в 2017 році підприємці першої групи ЄП могли платити половину цієї суми або 50 % мінімального страхового внеску.
Начебто і невелика різниця в абсолютному вираженні. Але ці сотні гривень на місяць чимало важать для самозайнятих осіб, які працюють у провінції, де доходи в принципі невеликі. Змінюється максимальна база нарахування ЄСВ.
З 2018 року вона становитиме 15 МЗП замість нинішніх 25 прожиткових мінімумів (далі – ПМ). Але це не означає, що суми відрахувань скоротяться.
Навпаки: в абсолютному вираженні база нарахування ЄСВ зросте з 44 тис. до 56 тис. грн. Звільняються від сплати ЄСВ за себе фізособи-підприємці та члени фермерського господарства, які отримують пенсії, або є особами з інвалідністю або досягли віку, установленого ст. 26 Закону від 09.07.03 р. № 1058-IV «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування», і отримують пенсію або соціальну допомогу.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-ukraincy-budut-platit-ESV-v-2018-godu.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!