Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як зазначити номенклатуру товару у податковій накладній при отриманні переплати

June 12, 2017

Податкова накладна складається на кожне повне або часткове постачання товарів/послуг, а також на суму коштів, що надійшли на поточний рахунок як попередня оплата (аванс).
При цьому податкова накладна повинна містити загальні дані у розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, що вказані в первинних документах, та в частині, яка оплачена контрагентом-покупцем.
Тобто при отриманні попередньої оплати у графі 2 податкової накладної «Номенклатура товарів/послуг продавця» вказуються дані у розрізі номенклатури постачання товарів/послуг, а саме повинен бути відображений перелік товарів згідно укладеному договору, який після фактичної поставки товару необхідно відкоригувати.
До графи 6 вносяться дані щодо кількості (об'єму, обсягу) постачання товарів/послуг.
У разі складання податкової накладної на повне постачання послуги або на суму коштів, що надійшла на поточний рахунок як попередня оплата (аванс) у повному обсязі, у графі 6 податкової накладної зазначається «1».
У разі складання податкової накладної на часткове постачання послуги або на суму попередньої оплати частини вартості послуги у графі 6 зазначається відповідна частка наданої (оплаченої) послуги у вигляді десяткового дробу. Наприклад, у разі постачання частини послуги, яка відповідає половині обсягу, вказаного у договорі, або у разі отримання суми попередньої оплати у розмірі половини договірної вартості послуги у графі 6 вказується число «0,5».

Лист ДФС від 02.06.17 р. № 453/ІПК/28-10-01-03-11.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!