Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як ураховати суми кредитів при визначенні вартісного критерію контрольованих операцій

September 6, 2017

Визначальною умовою для визнання операцій контрольованими є вплив таких операцій на об'єкт оподаткування податком на прибуток підприємств платника податків.
Отже, сума наданих (отриманих) кредитів не враховується при визначенні вартісного критерію контрольованих операцій для цілей трансфертного ціноутворення. При цьому сума нарахованих відсотків за такими операціями підлягає врахуванню при визначенні вартісного критерію контрольованих операцій.
З огляду на те, що з 01.01.17 р. набули чинності зміни в ст. 39 ПК, унесені Законом від 21.12.16 р. № 1797-VIII (далі – Закон № 1797), умови визначення господарських операцій контрольованими, а саме: річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухобліку, перевищує 150 млн грн. (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік і обсяг таких господарських операцій платників податків із кожним контрагентом, визначений за правилами бухобліку, перевищує 10 млн грн. (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік, у редакції Закону № 1797 застосовуються до контрольованих операцій, здійснених, починаючи з 01.01.17 р.
Інформацію про виплачені доходи нерезидентам, суми утриманого з них податку та застосовану для оподаткування ставку платники зазначають у додатку до форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств, затвердженої наказом Мінфіну від 20.10.15 р. № 897, а саме Розрахунку (звіті) податкових зобов'язань нерезидентів, які отримали доходи із джерелом їх походження з України (додаток ПН до Декларації), який є її невід'ємною частиною, у графі 5 якого вказується ставка податку (%) згідно з міжнародним договором, у разі застосування міжнародного договору.
У Декларації заповнюються всі обов'язкові реквізити.

Лист ДФС від 29.08.17 р. № 1753/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!