Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як митники ПДК здійснюватимуть?

March 25, 2013

Затверджено інструкцію з організації роботи посадових осіб митних органів під час здійснення попереднього документального контролю (ПДК) в пунктах пропуску через державний кордон України. 
На підставі заявлених відомостей щодо товару у документі контролю за переміщенням та відповідно до поданих товаросупровідних документів посадова особа митного органу визначає види державного контролю та форми їх проведення. У формі ПДК митниками здійснюється санітарно-епідеміологічний, ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний контроль, контроль за переміщенням культурних цінностей. Ветеринарно-санітарний, фітосанітарний, екологічний, радіологічний контроль здійснюється посадовими особами відповідних контролюючих органів. 
Крім того, визначаються товари, які не підлягають санітарно-епідеміологічному та екологічному контролю (у т. ч. у формі ПДК). Товари, які переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових відправленнях та експрес-відправленнях, у пункті пропуску через державний кордон України звільняються від визначених ст. 319 МКУ видів контролю. ПДК також не проводиться щодо гуманітарної допомоги, яка ввозиться на митну територію України.

Наказ Мінфіну від 05.02.13 р. № 61 набув чинності з 15.03.13 р. («Офіційний вісник України» від 15.03.13 р. № 18).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!