Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як погодити збільшення істотної участі у професійному учаснику ФР?

October 10, 2013

У новій редакції викладено Порядок погодження набуття юридичною чи фізичною особою істотної участі у професійному учаснику фондового ринку або збільшення її таким чином, що зазначена особа буде прямо чи опосередковано володіти або контролювати 10, 25, 50 і 75 відсотків статутного (складеного) капіталу такого учасника чи права голосу придбаних акцій (часток) в його органах управління.
Заявник, який має намір набути істотну участь у професійному учаснику ФР або збільшити її таким чином, що він самостійно чи спільно з іншими особами буде прямо або опосередковано володіти або контролювати 10, 25, 50 і 75 % статутного капіталу чи права голосу придбаних акцій в органах професійного учасника ФР, повинен не менше ніж за місяць до набуття істотної участі або її збільшення надати заяву та відповідні документи на отримання письмового погодження НКЦПФР. При цьому, розмір істотної участі заявника при одночасному прямому та опосередкованому самостійному або спільному володінні акціями у статутному капіталі професійного учасника визначається шляхом складання розмірів прямої та опосередкованої участі.
Якщо заявник вперше набуває такої істотної участі, то він повинен отримати погодження НКЦПФР незалежно від розміру істотної участі, яку набуває.
Якщо власник істотної участі у розмірі 10, 25 або 50 % статутного капіталу професійного учасника ФР має намір додатково набути акції цього учасника, що призведе до збільшення його істотної участі, але при цьому не буде становити відповідно 25, 50, 75 % статутного капіталу, то погоджувати таке збільшення розмірів істотної участі не потрібно. Крім того, якщо особа має погодження на володіння істотною участю у розмірі 75 % статутного капіталу, то для подальшого її збільшення письмове погодження також не потрібне.

Рішення НКЦПФР від 20.06.13 р. № 1101 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 11.10.13 р. № 76).


Новини за темою:

Зміни у функціонуванні фондових бірж

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!