Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як розраховується прожитковий мінімум

April 18, 2017

Прожитковий мінімум (далі – ПМ) у розрахунку на місяць для осіб, які належать до основних соціальних і демографічних груп населення, визначається як сума вартостей наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг. Для працездатного населення ПМ збільшується на розмір обов'язкових платежів.
При цьому до основних соціальних і демографічних груп населення належать:
– діти віком до 6 років;
– діти віком від 6 до 18 років;
– працездатні особи;
– люди, які втратили працездатність.
Набори продуктів харчування, непродовольчих товарів для розрахунку і послуг ПМ визначено постановою КМУ від 11.10.16 р. № 780 та схвалено експертною комісією із проведення науково-громадської експертизи на принципах соціального партнерства.
Ціни на набори розраховуються Держстатом, а інформація про середні тарифи на житлово-комунальні послуги – Мінрегіоном, і надаються в Мінсоцполітики щомісячно і щоквартально.
ПМ на одну особу, а також окремо для тих, хто відноситься до основних соціальних і демографічних груп населення, щороку встановлюється Законом про Держбюджет.
Спільний наказ Мінсоцполітики, Мінекономрозвитку, Держстату від 03.02.17 р. № 178/147/31 набуде чинності із дня опублікування.

Джерело: https://uteka.ua/.

Розміри ПМ див. у Правовій базі в розділі «Довідкова інформація – Оплата праці».

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!