Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як обчислюється стаж роботи, що дає право на пенсію за вислугу років, якщо працівник був у відпустці без збереження зарплати?

October 8, 2014

З 1 січня 2004 року пенсії за вислугу років призначаються за нормами Закону «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» в разі досягнення особою пенсійного віку та за наявності трудового стажу, передбаченого Законом “Про пенсійне забезпечення”.

Відтак стаж роботи, що дає право на пенсію за вислугу років як до 01.01.04 р., так і після цієї дати, підтверджується на підставі записів, наявних у трудовій книжці, а за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній - відповідно до Порядку підтвердження наявного трудового стажу (далі – Порядок).

Водночас, при обчисленні стажу роботи, що дає право на пенсію за вислугу років, враховується відпустка без збереження заробітної плати тривалістю не більше 1 місяця на рік.

При обчисленні розміру пенсії за вислугу років страховий стаж визначається:

- до 01.01.04 р. - на підставі записів у трудовій книжці, а за відсутності трудової книжки або відповідних записів у ній, відповідно до Порядку;

- після 01.01.04 р. - за даними, що містяться в системі персоніфікованого обліку.

За матеріалами офіційного веб-сайту ПФУ.

 

Новини за темою:

Пенсія за вислугу років педпрацівникам: запитували - відповідаємо

Пенсія за вислугу років: кому?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!