Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як проводиться доплата до мінімального страхового внеску для пенсійного стажу

March 16, 2017

Відповідно до ст. 24 Закону від 09.07.03 р. № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» страховий стаж — це період (строк), протягом якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачено страхові внески в сумі не менше від мінімального страхового внеску.
Страховий стаж обчислюється в місяцях.
Неповний місяць роботи, якщо застрахована особа підлягала загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню, зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови, що сума сплачених за цей місяць страхових внесків є не меншою від мінімального страхового внеску.
Якщо сума сплачених за відповідний місяць страхових внесків є меншою від мінімального страхового внеску, цей період зараховується до страхового стажу як повний місяць за умови відповідної доплати до суми страхових внесків таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою від мінімального страхового внеску.
Порядок проведення такої доплати визначено розд. 15 Інструкції, затвердженої постановою правління ПФУ від 19.12.03 р. № 21-1.
Доплата до мінімального страхового внеску за неповний місяць роботи провадиться застрахованою особою на її бажання за даними персоніфікованого обліку за підсумками року або під час виходу застрахованої особи на пенсію за місцем проживання.
Розраховують суми внесків, які потрібно доплатити, органи Пенсійного фонду на підставі даних реєстру застрахованих осіб про суми нарахованої заробітної плати та нарахованих страхових внесків за відповідні періоди роботи.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Doplata-do-minimalnogo-straxovogo-vznosa-dlya-pensionnogo-stazha.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!