Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як подати уточнюючий розрахунок податкових зобов`язань з ПДВ при самостійному виправленні помилок?

September 6, 2016

ДФС у листі від 17.08.16 р. № 17938/6/99-99-15-03-02-15 нагадала порядок складання та подання уточнюючого розрахунку податкових зобов’язань з ПДВ у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.
Податківці повідомили: якщо платник податку помилково включив суму ПДВ, зазначену у податковій накладній, зареєстрованій у ЄРПН з порушенням терміну реєстрації, до складу податкового кредиту у податковій декларації з ПДВ за звітний (податковий) період, в якому було складено таку податкову накладну (а не зареєстровано у ЄРПН), такий платник податку у разі самостійного виявлення помилки зобов'язаний надіслати уточнюючий розрахунок до такої податкової декларації. При цьому штраф, передбачений  абзацом 4 п. 50.1 ПКУ, нараховується платником лише у разі, якщо  така помилка призвела до заниження податкового зобов'язання минулих податкових періодів.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-predstavit-utochnyayushhij-raschet-nalogovyx-obyazatelstv-po-NDS-pri-samostoyatelnom-ispravlenii-oshibok.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!