Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як правильно заповнювати поле платіжного документа «Призначення платежу»

August 31, 2017

Звертаємо увагу на те, що нараховані і сплачені суми податків, зборів та інших платежів до бюджетів, єдиного внеску обліковуються в інтегрованих картках платників (ІКП), які відкриваються органами ДФС за кожним платником та кожним видом платежу, які повинні сплачуватися такими платниками. Облік нарахованих і сплачених сум ведеться автоматично.
Для того щоб сплачена вами сума відобразилася саме у вашій ІКП, необхідно чітко дотримуватись вимог наказу Мінфіну від 12.08.15 р. № 666 «Про затвердження Порядку заповнення документів на переказ у разі сплати (стягнення) податків, зборів, митних платежів, єдиного внеску, здійснення бюджетного відшкодування податку на додану вартість, повернення помилково або надміру зарахованих коштів» (далі – Порядок № 666). У цьому Порядку в доступній формі, із прикладами описано, як правильно заповнювати поле платіжного документа «Призначення платежу».
Важливо! Саме поле «Призначення платежу» в першу чергу використовується ІС «Податковий блок» для ідентифікації платника податку та занесення сплаченої суми до його ІКП. У разі некоректного заповнення вами цього поля сплачена сума буде обліковуватись як нез’ясована, а у вашій ІКП може виникнути податковий борг, на який у свою чергу нарахуються пеня та штрафні санкції за несвоєчасну сплату. Навіть у разі встановлення належності вам сплаченої суми, її можна буде занести до вашої ІКП тільки поточною датою. За період існування податкового боргу в ІКП буде нараховано пеню та штрафні санкції відповідно до діючого законодавства.
Коректно заповнене поле «Призначення платежу» повинне мати такий вигляд:
*;101;1111111111;текст призначення в довільній формі;
* – обов’язковий символ;
; – обов’язковий символ;
101 – код виду сплати відповідно до Порядку 666 (у прикладі – для добровільної сплати);
; – обов’язковий символ;
1111111111 – код платника (ЄДРПОУ для юридичної особи, І.П.Н. для фізичної). Саме в ІКП платника з цим кодом буде зарахована сплачена сума;
; – обов’язковий символ.
Урахуйте це при заповненні платіжних документів (у т. ч. й через банківські термінали) та вимагайте від операторів банків, поштових відділень коректного заповнення вказаного поля.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-pravilno-zapolnyat-pole-platezhnogo-dokumenta-Naznachenie-platezha

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!