Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як отримати право на експлуатацію повітряної лінії?

May 27, 2013

Затверджено порядок надання і анулювання прав на експлуатацію повітряних ліній. 
Обов`язковою умовою надання та використання авіаперевізником права на експлуатацію повітряної лінії є наявність ліцензії на провадження діяльності з перевезення пасажирів та/або вантажу повітряним транспортом та сертифіката експлуатанта, а також відсутність простроченої заборгованості з оплати послуг з аеронавігаційного обслуговування перед українськими провайдерами та/або послуг з аеропортового обслуговування перед аеропортами державної форми власності. 
Право на експлуатацію повітряної лінії надається на виконання:

  • регулярних повітряних перевезень у межах України;
  • регулярних міжнародних повітряних перевезень з/до України;
  • чартерних міжнародних повітряних перевезень з/до України або в межах України, що становлять систематичну серію, не менше 1 рейсу на тиждень або не менше 3 рейсів на місяць;
  • авіаційних перевезень в інших державах.

Крім того, визначений перелік документів, який подається до Мінінфраструктури разом із заявою для отримання права на експлуатацію повітряної лінії. 
Втратили чинність деякі накази Держслужби з нагляду за забезпеченням безпеки авіації, що врегульовували питання експлуатації міжнародних повітряних ліній.

Наказ Мінінфраструктури України від 23.04.13 р. № 245 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 31.05.13 р. № 38).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!