Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як відобразити у Звіті про контрольовані операції безповоротну фіндопомогу від нерезидента?

July 4, 2017

Для цілей нарахування податку на прибуток підприємств контрольованими операціями є господарські операції, що впливають на об’єкт оподаткування платника податку, що здійснюються:
– з пов’язаною особою – нерезидентом;
– з нерезидентом, зареєстрованим у державі (на території), що включена до переліку держав (територій), затвердженого Кабміном;
– через комісіонерів – нерезидентів при здійсненні зовнішньоекономічних господарських операцій з продажу товарів.
Господарські операції, передбачені пп. 39.2.1.1–39.2.1.3, 39.2.1.5 ПК, визнаються контрольованими, якщо одночасно виконуються такі умови (пп. 39.2.1.7 ПК):
– річний дохід платника податків від будь-якої діяльності, визначений за правилами бухгалтерського обліку, перевищує 50 млн грн. (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік;
– обсяг таких господарських операцій платника податків з кожним контрагентом, визначений за правилами бухобліку, перевищує 5 млн грн. (за вирахуванням непрямих податків) за відповідний податковий (звітний) рік.
Таким чином, визначальною умовою для визнання операцій контрольованими є вплив таких операцій на об’єкт оподаткування податком на прибуток підприємств платника податків.
З урахуванням зазначеного сума наданої (отриманої) безповоротної фінансової допомоги враховується при визначенні вартісного критерію контрольованих операцій для цілей трансфертного ціноутворення та відображається у Звіті про контрольовані операції з кодом найменування операції «034» додатка 3 до Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 18.01.16 р. № 8.

Литс ДФС від 22.06.17 р. № 768/6/99-99-15-02-02-15/ІПК.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!