Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як відобразити в декларації з прибутку результати документальної перевірки

February 16, 2017

У разі виявлення за результатами документальної перевірки невірно визначених сум доходів, витрат та амортизаційних відрахувань за даними бухобліку, що вплинули на визначення об’єкта оподаткування, та відповідно контролюючим органом збільшені/зменшені податкові зобов’язання, то узгоджені суми податкових зобов’язань автоматично нараховуються в інтегрованій картці платника податку. Проведення самостійних виправлень відповідно до ст. 50 ПК збільшених/зменшених податкових зобов’язань з податку на прибуток за період, що перевірявся, не здійснюється.
Якщо за результатами документальної перевірки збільшені/зменшені суми від’ємного значенням об’єкта оподаткування з податку на прибуток за минулі звітні (податкові) роки, то коригування фінансового результату до оподаткування за звітний період, що був охоплений перевіркою, не здійснюється. Від’ємне значення підлягає виправленню платником податків у показниках декларації з податку на прибуток  в наступному звітному (податковому) періоді.
При цьому подається доповнення до декларації з податку на прибуток, передбачене п. 46.4 ПК, з відповідним поясненням та зазначенням відповідних сум від’ємного значення об’єкта оподаткування минулих звітних років, вказавши про цей факт у спеціально відведеному місці в декларації.

(підкатегорії 102.23.02 "ЗІР").

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Otrazhenie-v-deklaracii-po-pribyli-rezultatov-dokumentalnoj-proverki.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!