Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як відобразити нарахований чи виплачений дохід у податковій декларації

March 28, 2017

Форма податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкція щодо її заповнення затверджені наказом Мінфіну від 02.10.15 р. № 859.
Так, у графі 3 розд. II «Доходи, які включаються до загального річного оподатковуваного доходу» податкової декларації про майновий стан і доходи зазначається сума річного оподатковуваного доходу, нарахованого (виплаченого) на користь платника податку протягом звітного (податкового) періоду, з урахуванням податків і внесків, які відповідно до закону утримуються з таких доходів.
Згідно з пп. «в» п. 176.1 ПК платники податків зобов’язані подавати податкову декларацію за встановленою формою у визначені строки у випадках, коли згідно з нормами розд. ІV ПК таке подання є обов’язковим.
На вимогу контролюючого органу та в межах його повноважень, визначених законодавством, платники податку зобов’язані пред’являти документи і відомості, пов’язані з виникненням доходу або права на отримання податкової знижки, обчисленням і сплатою податку, та підтверджувати необхідними документами достовірність відомостей, зазначених у податковій декларації із цього податку.
При цьому особи, які відповідно до ПК мають статус податкових агентів, зобов’язані подавати на вимогу платника податку відомості про суму виплаченого на його користь доходу, суму застосованих соціальних податкових пільг та суму утриманого податку (пп. «в» п. 176.2 ПК).
Зважаючи на вищевикладене, при заповненні податкової декларації про майновий стан і доходи у розд. II «Доходи, отримані протягом звітного (податкового) року» фізособа зазначає суму нарахованих податковим агентом доходів у вигляді заробітної плати та орендної плати.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Nachislennyj-ili-vyplachennyj-doxod-imeet-mesto-byt-v-nalogovoj-deklaracii.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!