Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як відкрити власну справу: що для цього потрібно

August 30, 2016

Основним питанням започаткування власного бізнесу є навіть не гроші, а бажання щось робити. Аби стартова сума була меншою, фахівці радять засновувати бізнес з мінімальними ресурсами.

З чого почати
Cвою справу варто починати з пошуку ідеї та тестування. Спочатку потрібно знайти потенційних споживачів, тобто клієнтів. Можна навіть взяти перші замовлення. Також – зробити опитування, вивчити ринок. Дуже важливо знати потенційних конкурентів та їхні слабкі сторони, промоніторити об’єми ринку та можливі ризики.
Дбайте про якісний сервіс для кожного вашого клієнта і вони приведуть вам ще 10 клієнтів безкоштовно.
Розпочинати власну справу треба, як банально це не було б чути, із мрії. Будь-який бізнес "народжується" із того, що людина хоче змінити світ, державу, покращити стан життя суспільства. Якщо ви починаєте бізнес з метою збагатитися, скоріше за все нічого путнього у вас може не вийти. Подивіться довкола: які проблеми вас оточують? Як ви можете посприяти їх вирішенню?

Чим найвигідніше займатися
Якби була відповідь на це питання і люди про це дізналися, то завтра цим було б займатися не вигідно, бо усі кинулися би в такий "прибутковий" бізнес. Якщо займатися улюбленою справою, віддаючи себе на 100% – тоді й успіх буде не за горами.
Немає вигідних чи невигідних ніш. Створіть щось унікальне, "горіть" своєю справою і тоді все вдасться.
Я за те, щоб заводити нові формати в Україні, щоб створювати те, чого ще немає. Звісно, якщо ви створите десяту кав’ярню на розі, то це "невигідна ніша".
Будьте оригінальними, не копіюйте.

Уже є ідея, що далі
Далі потрібна команда. Якщо ви хочете дійсно збудувати бізнес, а не створити собі робоче місце, вам потрібно з перших днів намалювати структуру вашої команди й почати їх набирати. Як кажуть: сам у полі не трактор.
Жодна людина не зможе зробити сама те, що зробить команда
Якщо ідея уже є  треба протестувати її. Найпростіший спосіб це зробити – запитати "фідбек" у вашої потенційної аудиторії, наприклад, у знайомих та друзів. Просто розкажіть про вашу ідею у соцмережі, можете зробити опитування. Ще краще – зробити прототип продукту й представити його аудиторії. Якщо це одяг, аксесуари чи їжа – візьміть участь у виставках на кшталт "Всі свої". Так ви зрозумієте, чи потрібен взагалі комусь ваш продукт, наскільки він популярний, що варто змінити.

Щодо бізнес-плану
Насправді, аби створити бізнес, не потрібно багато коштей. Куди важливіше багато зусиль та праці, потрібна хороша команда поряд. З мінімальних вкладень – це витратити гроші на рекламу, заплатити програмісту за сайт, виготовити товар. От і все.
Однак створювати бізнес-план обов’язково, бо без чіткої інструкції "як діяти" ви не зможете розвивати проект. Це досить довгий процес, потрібно врахувати максимум нюансів.
В першу чергу – цільову аудиторію, "канали" виходу на аудиторію, який прибуток ви розраховуєте і за який термін. А також прописати багато інших питань власної бізнесової ідеї. Складаючи бізнес-план, ви можете навіть зробити переоцінку свого майбутнього бізнесу. Побачити ризики або перспективи про які могли й не здогадуватися.

Про реєстрацію бізнесу
Тут немає універсальної поради. Обирайте при реєстрції ту оптимальну форму, яка потрібна на старті. Якщо вам достатньо фізичної особи-підприємця – розпочинайте з нього. Якщо у вас амбітні плани або вам потрібна повна система оподаткування, то реєструйте ТзОВ.
Перед реєстрацією проконсультуйтеся з юристами, які є фахівцями у даній справі.

Де брати гроші
Якщо у вас хороша бізнес ідея – знайти гроші не складно.
Знайдіть партнерів. Домовтеся про частку в бізнесі. Якщо потрібна велика сума – пошукайте інвесторів. Насправді зараз багато людей знаходяться у пошуках хороших бізнес ідей.
Головне – не беріть кредитів. На сьогодні відсоткові ставки, які пропонують банки занадто високі.
Щоб стартова сума була меншою – розпочинайте бізнес з мінімальними ресурсами. Не обов’язково винаймати офіс з меблями та усієї технікою. Для старту – таке робоче місце може зачекати, допоки ви станете на ноги та почнете отримувати свій дохід.

Докладніше дивись за посиланням: http://24tv.ua/.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-otkryt-sobstvennoe-delo-chto-dlya-etogo-nuzhno.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!