Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як відкоригувати форму № 1ДФ

September 4, 2017

Перелік реквізитів, які заповнюються у формі № 1ДФ, визначено п. 3.1 розд. III Порядку, затвердженого наказом Мінфіну від 13.01.15 р. № 4.
Проведення коригувань реквізитів зазначеної форми здійснюється відповідно до розд. IV цього Порядку.
Коригування поданої і прийнятої форми № 1ДФ проводяться на підставі самостійно виявлених податковим агентом помилок, а також на підставі повідомлень про помилки, виявлені контролюючим органом.
У разі необхідності проведення коригувань у формі № 1ДФ до закінчення строку її подання подається звітна нова форма.
Уточнююча форма № 1ДФ подається в разі необхідності проведення коригувань після закінчення строку її подання. Уточнююча форма № 1ДФ може подаватися як за звітний період, так і за попередні періоди.
При цьому заповнення звітної нової та уточнюючої форм № 1ДФ є однаковим. Звітна нова та уточнююча форми № 1ДФ подаються на підставі інформації з попередньо поданої форми і містять інформацію лише за рядками та реквізитами, які уточнюються.
Для проведення коригування необхідно виключити рядок, у якому було допущено помилку. Для виключення одного помилкового рядка з попередньо введеної інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 9 зазначити «1» – на виключення рядка.
Після чого для введення нового рядка потрібно повністю заповнити всі його графи і у графі 9 зазначити «0» – на введення рядка.
Відповідно до п. 119.2 ПК неподання, подання з порушенням установлених строків, подання не в повному обсязі, із недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов’язань платника податку та/або до зміни платника податку, – спричиняють накладення штрафу в розмірі 510 грн.
Ті самі дії, вчинені платником податків, до якого протягом року було застосовано штраф за таке саме порушення, – спричиняють накладення штрафу в розмірі 1 020 грн.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!