Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як здійснюється перереєстрація суб`єктів господарювання в органах доходів і зборів у разі зміни місцезнаходження/місця проживання з території АР Крим та м. Севастополя?

August 15, 2014

В умовах дестабілізації ситуації в АР Крим та м. Севастополі запроваджено механізм, який дозволяє перереєструвати свій бізнес на територію будь-якої області чи м. Києва і сплачувати податки відповідно до законодавства України.
Відповідно до наказу Мін’юсту від 14.03.14 р. № 525/5 "Про проведення реєстраційних дій щодо зміни місцезнаходження юридичних осіб та місця проживання фізосіб - підприємців" до 01.08.14 р. для реєстрації зміни свого місцезнаходження/місця проживання юрособі або фізособі - підприємцю, яка зареєстрована на території АР Крим або м. Севастополя, необхідно було звернутися до держреєстратора реєстраційної служби України в областях та м. Києві. Починаючи з 01.08.14 р. набув чинності наказ Мін’юсту від 23.07.14 р. № 1197/5 "Про проведення реєстраційних дій щодо юросіб та фізосіб - підприємців, місцезнаходженням/місцем проживання яких є АР Крим та місто Севастополь", відповідно до якого проведення реєстраційних дій щодо юросіб та фізосіб - підприємців, місцезнаходженням/місцем проживання яких є АР Крим та м. Севастополь, здійснюється держреєстраторами юросіб та фізосіб - підприємців реєстраційних служб територіальних органів Мін’юсту, відповідними держреєстраторами згідно з цим наказом.
Після отримання відомостей із Єдиного державного реєстру про зміну місцезнаходження/місця проживання відповідні контролюючі органи в областях або м. Києві здійснюють взяття на облік платників за новим місцезнаходженням/місцем проживання платника податків.
Процедура зміни основного місця обліку платника податків з АР Крим та м. Севастополя в органі доходів і зборів за новим місцезнаходженням/місцем проживання здійснюється як при переведенні платника податків на обслуговування з одного контролюючого органу до іншого.

Розяснення Міндоходів від 07.08.14 р.

Новини за темою:
Перереєстрація та ліквідація підприємців АР Крим та м. Севастополь.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!