Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як визначити вартість капітального ремонту та реконструкції?

March 29, 2013

Відповідно до порядку розроблення проектної документації на будівництво об`єкта назва об`єкта будівництва за проектною документацією має відповідати завданню на проектування, не змінюватися на всіх стадіях проектування, відображати вид будівництва та його місце розташування. 
Для об`єктів капітального ремонту вартість будівельних робіт визначається за ресурсними елементними кошторисними нормами (РЕКН) на ремонтно-будівельні роботи ДБН Д.2.4-2000. За відсутності норм на окремі види ремонтних робіт, їх вартість може визначатися за РЕКН на нове будівництво, у тому числі ДБН Д.2.2-46-99 «Роботи при реконструкції будівель та споруд», якщо характер, склад робіт та перелік операцій, які необхідно виконати при ремонті, співпадають з тими, що передбачені державними нормами на будівельні роботи. 
Вартість будівельних робіт для об`єктів реконструкції визначається за ДБН Д.2.2-46-99, а у разі відсутності відповідних норм – за ДБН Д.2.4-2000, якщо характер, склад робіт та перелік операцій співпадають з нормами на ремонтно-будівельні роботи. 
На стадії складання інвесторської кошторисної документації прибуток та адміністративні витрати при визначенні вартості капітального ремонту та реконструкції обчислюються з використанням відповідних показників ДБН Д.1.1-1-2000 як для нового будівництва. 
Крім того, кошти, виділені на реконструкцію, не можуть використовуватися при здійсненні капітального ремонту, оскільки фінансування об`єктів даних видів будівництва здійснюється за різними кодами економічної класифікації видатків (3130 та 3140 відповідно).

Лист Мінрегіонбуду та ЖКГ від 13.03.13 р. № 7/15-3763.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!