Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як визначити біржовий курс ЦП?

October 2, 2013

Затверджено Порядок визначення біржового курсу цінного папера.
Біржовий курс ЦП розраховується у день проведення біржових торгів за цим ЦП шляхом розрахунку середнього арифметичного зваженого цін біржових контрактів (договорів), укладених у такий торговельний день, що одночасно відповідають таким вимогам:
- у біржових контрактах передбачено, що вони повинні бути виконані в день їх укладання;
- контракти укладено на підставі анонімних заявок;
- протягом торговельної сесії зафіксована фондовою біржею кількість укладених біржових контрактів не менше 3 на загальну суму не менше 1000 НМДГ;
- біржові контракти прийнято кліринговим депозитарієм до виконання у формі відомості сквитованих розпоряджень (особою, що провадить клірингову діяльність, у формі реєстру укладених договорів), та за цими біржовими контрактами фондовою біржею отримано підтвердження від клірингового депозитарію (особи, що провадить клірингову діяльність) про факт завершення розрахунків у день укладання таких біржових контрактів.
Розрахований таким чином біржовий курс ЦП може бути використаний з метою визначення ставки особливого податку за операціями з відчуження такого ЦП за біржовими контрактами протягом 60 календарних днів з дати останнього визначення біржового курсу.
Фондові біржі повинні привести свої правила у відповідність до вимог цього порядку протягом 3 місяців з дати набрання чинності цим рішенням.

Рішення НКЦПФР від 13.08.13 р. № 1466 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 04.10.13 р. № 74).


Новини за темою:

Визнання емісії ЦП недобросовісною та недійсною

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!