Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як нумерувати податкові накладні спецрежимнику?

February 5, 2015

Як вести нумерацію податкових накладних у 2015 році сільгосппідприємству – суб’єкту спецрежиму з ПДВ (тобто чи потрібно, як минулого року, окремо нумерувати їх за операціями, що підпадають під дію спецрежиму з ПДВ, та окремо – за іншими операціями?
З 01.01.15 р. із Податкового кодексу вилучено положення, які передбачали обов’язковість ведення таких реєстрів. Тобто разом зі звітністю з ПДВ їх тепер подавати не потрібно, а отже, і їх ведення відтепер не є обов’язковим.
Порядок нумерації податкових накладних тепер установлено в п. 5 Порядку заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Мінфіну від 22.09.14 р. № 957. Порядковий номер податкової накладної повинен містити лише цифрові значення та складатися із трьох частин:
• у першій частині (до знаків дробу) проставляється порядковий номер;
• другій частині (між знаками дробу) – код виду діяльності, що передбачає спеціальний режим оподаткування;
• третій частині (після знаків дробу) – цифровий номер філії чи структурного підрозділу.
Сільгосппідприємства-«спецрежимники» можуть нумерувати податкові накладні на свій розсуд, а саме:
• або вести загальну нумерацію всіх податкових накладних і при цьому до номерів накладних, що стосуються спецрежимної діяльності, добавляти «/2» (наприклад, 1; 2; 3/2; 4/2; 5, 6; 7/2 і т. д.),
• або, як і минулого року, окремо нумерувати податкові накладні за спецрежимною діяльністю (1/2; 2/2; 3/2; 4/2 і т. д.), а окремо – податкові накладні за іншою діяльністю (1; 2; 3; 4 і т. д.).

Детальну консультацыю див. у «БАЛАНС-АГРО» № 6, який виходить з друку 09.02.15 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!