Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як оподатковується екскурсія, організована профспілкою?

May 16, 2017

Професійні спілки створюються з метою здійснення представництва та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів членів профспілки та ведуть свою діяльність на підставі статуту. Джерела надходження (формування) коштів профспілки та напрями їх використання визначаються в їх статутних документах.
Згідно з пп. «е» пп. 164.2.17 Податкового кодексу (далі – ПК) до загального місячного оподатковуваного доходу платника податку включається дохід, отриманий платником податку як додаткове благо (крім випадків, передбачених ст. 165 ПК) у вигляді вартості безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг), визначеної за правилами звичайної ціни, а також суми знижки звичайної ціни (вартості) товарів (робіт, послуг), індивідуально призначеної для такого платника податку, крім сум, зазначених у пп. 165.1.53 ПК.
Податковий агент, який нараховує оподатковуваний дохід на користь платника податку, зобов’язаний утримувати податок із суми такого доходу за його рахунок, використовуючи ставку податку 18 %. Крім того, зазначені доходи є об’єктом обкладення військовим збором.
Ураховуючи викладене, вартість екскурсій (відвідувань музеїв), що організовуються для членів профспілки та членів їх сімей і оплачуються за рахунок коштів зазначеної профспілки, включається до їх загального місячного (річного) оподатковуваного доходу як додаткове благо та обкладається ПДФО і військовим збором на загальних підставах, за умови персоніфікації кожного учасника заходів.
При цьому, якщо у профспілки відсутня об’єктивна можливість здійснення персоніфікації зазначених осіб, то вартість таких екскурсій не є об’єктом обкладення ПДФО і військовим збором.

Джерело: https://uteka.ua/.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!