Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як змінити адресу в ЄДР у зв`язку з перейменуванням вулиці?

June 9, 2016

Закон від 15.05.03 р. № 755 не встановив граничний термін для приведення відомостей ЄДР до фактичних, але в будь-якому випадку це слід зробити якомога швидше.
Так, щоб замінити адресу в ЄДР потрібно подати два документи:
1) заяву за відповідною формою;
2) документ зі сплати адмінзбору.
Якщо стара адреса вказана в установчому документі підприємства, то треба вносити відповідні зміни спочатку в цей документ. Тобто установчий документ слід викласти в новій редакції і подати його в додаток до вищезазначених пунктів.
Ці документи можна подати як в паперовому, так і в електронному вигляді.
Сума адмінзбору становить:
- для юросіб - 410 грн.;
- для ФОП - 140 грн.
Вже в той день, коли в ЄДР внесено зміни, нові відомості будуть передані до статистичних і фіскальних органів.
Платники ПДВ повинні протягом 10 робочих днів, що настають за днем ​​зміни адреси, подати реєстраційну заяву за формою № 1-ПДВ з позначкою "Перереєстрація". Цю заяву можна подати в електронній формі в разі, якщо є договір з податковою про визнання електронних документів. При зміні адреси договір з податковою про визнання електронних документів переукладати не потрібно.
Якщо змінилася адреса об'єкта оподаткування, відомості про яку включаються до повідомлення за формою № 20-ОПП, то треба подати змінююче повідомлення, в якому вказати і стару, і нову адреси.
Єдинникам треба пройти процедуру внесення змін до даних до Реєстру платників єдиного податку. Так, потрібно подати до податкової змінюючу Заяву про застосування спрощеної системи оподаткування за формою з відміткою в реквізиті п. 5.3 цієї Заяви.
Якщо змінилося написання адреси господарської одиниці, яка вказана в реєстраційному свідоцтві за формою № 3-РРО та яка друкується в чеку, то протягом 5 робочих днів з дати зміни адреси господарської одиниці, яка вказаний в реєстраційному свідоцтві, потрібно подати за місцем реєстрації РРО:
1) змінюючу реєстраційну заяву за формою № 1-РРО з відміткою "Перереєстрація" із зазначенням причини;
2) копії документів на об'єкт;
3) довідку про опломбування;
4) повернути своє реєстраційне свідоцтво.
Нове Свідоцтво видидут протягом 2 робочих днів.
Після перепрограмування РРО необхідно його переопломбувати і отримати відповідну довідку про це. Точно таки же чином потрібно перереєструвати КОРО.
Алко-тютюнові роздрібні ліцензії та місця торгівлі, які зазвичай йдуть в зв'язці з РРО також слід переоформити як зазначено в листах ДФС від 21.03.16 р. № 6117/6/99-99-22-07-03-15 і від 06.04.16 р. № 7654/6/99-99-11-02-02-15.
Якщо змінилася адреса суб'єкта або місця зберігання, то необхідно терміново подати заяву в податкову про внесення нових відомостей до відповідного реєстру.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!