Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як виправити авансові внески у новій формі декларації з податку на прибуток

February 24, 2014

В новій декларації з податку на прибуток підприємства, форма якої затверджена наказом Міндоходів від 30.12.13 р. № 872, з’явився новий розділ для самостійного виправлення помилок, допущених при розрахунку авансових внесків.
Рядки 34-38 податкової декларації з податку на прибуток підприємства заповнюються у разі самостійного виправлення помилок шляхом уточнення показників податкової декларації з податку на прибуток підприємства відповідно до ст. 50 Податкового кодексу України.
Слід звернути увагу на те, що вказані рядки заповнюються у випадку, якщо виправлення сум авансових внесків відбувається і шляхом подання «уточнюючого розрахунку» (самостійної уточнюючої декларації), і шляхом здійснення уточнення сум авансових внесків через додаток «ВП», адже до картки платника податків в органах Міндоходів суми потрапляють безпосередньо з рядків 34-38 податкової декларації з податку на прибуток підприємства (заповнення лише рядків 09-12 додатка «ВП» – недостатньо).
Крім того, і податкова декларація з податку на прибуток підприємства, і додаток «ВП» доповнено таблицею «Дванадцятимісячний період для сплати авансових внесків».
У відповідних клітинках дванадцятимісячного періоду для сплати авансових внесків  проставляються:
– у рядку 1 – позначка «+» напроти місяця(ів), авансові внески по якому(их) уточнюються (виправляються помилки);
– у рядку 2 – сума до та після уточнення (виправлення помилок) щомісячно.

За матеріалами ДПІ у Деснянському районі ГУ Міндоходів у м. Києві.

Детальніше про виправлення помилок у «прибутковій» декларації за допомогою нового додатка ВП див. у «БАЛАНС» № 16 від 24.02.14 р.


Новини за темою:

OPZ готове до нової звітності з податку на прибуток

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!