Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як імпортеру ліків у рамках клінічних випробувань підтвердити право на пільгову 7 % ставку ПДВ?

August 14, 2014

На сьогодні у рамках клінічних випробувань пацієнти мають можливість отримувати ліки, які не зареєстровані в Україні та які у деяких випадках для них залишаються останньою надією. Загальна кількість таких лікарських засобів співставна із державними закупівлями, тобто мова йде про сотні мільйони гривень.
Імпорт таких ліків оподатковується за 20 % ставкою ПДВ, і наразі необхідно узгодити з митницею питання, який документ дозволить оподатковувати їх імпорт за  ставкою 7 %.
Держпідприємництво дійшло однозначної згоди, що для підтвердження права суб’єкта на застосування пільгової ставки при ввезенні ліків у рамках клінічних випробувань достатньо лише одного документу – дозволу на клінічні випробування, який оформлюється рішенням МОЗ за результатами висновку експертного центру.
Наразі у Держпідприємництві на розгляді знаходиться проект наказу МОЗ, яким вносяться зміни до Порядку проведення клінічних випробувань лікарських засобів. При цьому, Держпідприємництво підкреслює на важливості чітко прописати термін проведення клінічних випробувань та назви ліків і лікарських засобів – тобто усі ліки та лікарські засоби, які завозяться у рамках визначеного терміну та за певними назвами, оподатковуються за 7 % ставкою.

За матеріалами офіційного сайту Держпідприємництва.

Новини за темою:
Як відобразити у декларації з ПДВ одночасне придбання в одного постачальника ліків за ставками 7 % та 20 %?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!