Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як зберігаються документи, вивезені із зони АТО

November 12, 2015

Мін’юст визначив особливості зберігання документів, вивезених із тимчасово окупованої території та території проведення АТО (далі – вивезені документи). Зокрема:
·          юридичні особи, що припиняють свою діяльність, передають вивезені документи до архівних установ за місцем припинення цих юросіб, якщо вони не мають правонаступників або органів вищого рівня на території інших регіонів України, відповідно до Правил, затверджених наказом Мін’юсту від 18.06.15 р. № 1000/5;
·          архівні установи (у т. ч. засновані фізичною особою та/або юридичною особою приватного права, які мають право зберігати документи, що не належать державі та територіальним громадам), орган вищого рівня, які прийняли на зберігання архівні документи від юрособи, що припиняє свою діяльність, повинні надіслати повідомлення Державній архівній службі України про приймання на зберігання архівних документів, у якому зазначити відомості, передбачені даним наказом.
Юридичні особи, які змінили своє місцезнаходження, повинні стати на облік в державній архівній установі (архівному відділі міськради) за місцем своєї реєстрації та забезпечити зберігання вивезених документів, а також тих, що створюються у процесі їх діяльності.

Наказ Мін’юсту від 07.09.15 р. № 1656/5 набув чинності з 29.09.15 р. («Офіційний вісник України» від 29.09.15 р. № 75).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!