Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як формуються Реєстри з купівлі/перерахування іноземної валюти?

April 28, 2015

НБУ повідомив, що Реєстри подаються у вигляді звітного файла #2C електронною поштою банками - юрособами в регіональному розрізі Центральній розрахунковій палаті НБУ (далі - ЦРП) за адресою U1H0reestr до 20:00 дня отримання банком заяв клієнтів на купівлю інвалюти та доручень на переказ. Повідомлення про прийом файлу буде надходити від ЦРП до банків після 8:00 наступного робочого дня. У разі виникнення питань щодо технології подання звітних файлів, вони мають бути вирішені з ЦРП до 9:30 наступного робочого дня після дати подання.

Інформація щодо намірів купівлі та/або перерахування інвалюти за межі України за авансовими платежами банків та їх клієнтів за імпорт товару включається до Реєстру відповідно до вимог постанови НБУ від 23.02.15 р. № 124. Інформація щодо намірів купівлі та/або перерахування за межі України інвалюти клієнтами банку, що не пов`язані з виконанням авансових платежів за імпорт товару, включається до Реєстру відповідно до вимог постанови НБУ від 03.03.15 р. № 160.

При цьому, за операціями з купівлі інвалюти клієнтами банків, які менші (на дату заяви) еквівалента 50000 доларів США та не пов`язані з виконанням авансових платежів за імпорт товару за зовнішньоекономічними договорами (контрактами), інформація надається одним рядком за одним кодом наміру, кодом валюти, кодом регіону та однією підставою для купівлі інвалюти, замість назви клієнта у колонці 5 зазначається кількість заяв, а в колонках 4, 6, з 8 до 13 (включно), 18, 19 зазначається нуль. Документи, які є підставою для здійснення таких операцій, банком не надаються. Інформація за платіжними дорученнями в інвалюті на переказ коштів за межі України, які менші (на дату платіжного доручення) еквівалента 50000 доларів США та не пов`язані з виконанням авансових платежів за імпорт товару за зовнішньоекономічними договорами (контрактами), до Реєстру не включається.

За операціями з купівлі/перерахування інвалюти клієнтами банків, які більші (на дату заяви/платіжного доручення) еквівалента 50000 доларів США та не пов`язані з виконанням авансових платежів за імпорт товару за зовнішньоекономічними договорами (контрактами), інформація надається окремими рядками. Банк подає разом із Реєстром копії документів (у сканованому вигляді), які є підставою для здійснення цих операцій.

Лист НБУ від 24.04.15 р. 25-04001/27935.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!