Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як формувати податковий кредит за залишками лікарських засобів на 1 квітня 2014 року?

April 15, 2014

З 1 квітня 2014 року всі аптечні установи, в яких обсяг операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню, за останні 12 календарних місяців перевищив 300 000 грн., повинні бути зареєстровані платниками ПДВ.
Особи, в яких обсяг таких операцій менший 300 000 грн., можуть зареєструватись платниками ПДВ добровільно, подавши заяву ф. № 1-ПДВ до податкового органу за своїм місцем податкової реєстрації.
Зареєстровані платники ПДВ при продажу лікарських засобів та виробів медичного призначення виписують податкові накладні, нараховують податкові зобов’язання з ПДВ та мають право на відшкодування податкового кредиту за витратами, пов’язаними з придбанням таких товарів та послуг, як із застосуванням ставки податку 7 %, так і ставки податку 20 %.
У виписаній податковій накладній обсяг постачання лікарських засобів та виробів медичного призначення, що підлягає обкладанням ПДВ за ставкою 7 %, вказується в графі 9 «Постачання на митній території України» розділу 1 (оскільки ставка 7 % не є основною), сума ПДВ вказується в графах 9, 12 розділів ІІ, ІІІ.
Суми ПДВ, сплачені при придбанні товарів/послуг, що залишилися невикористаними станом на 01.04.14 р. і будуть надалі використовуватися при здійсненні операцій з постачання лікарських засобів і виробів медичного призначення, які оподатковуються за ставкою 7 %, можуть бути включені до складу податкового кредиту за правилами, встановленими абз. 6 пункту 198.5 ПК на підставі складеної бухгалтерської довідки. Такі суми податкового кредиту слід відобразити в рядку 16.6 Податкової декларації з ПДВ.
Якщо в декларації з ПДВ за квітень поточного року буде визначена від’ємна різниця між податковими зобов’язаннями і податковим кредитом, відшкодування такої різниці з бюджету здійснюватиметься в загальному порядку.

За матеріалами офіційного порталу Міндоходів у Львівській області.


Новини за темою:

ПДВ на ліки 7 %: як скласти ПН та відобразити у Реєстрі

З 1 квітня ПДВ на ліки – 7 %: як розрахувати

Експрес-огляд закону № 1166: податки, соціальні виплати, пенсії

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!