Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як фізособам сплатити земельний податок?

June 25, 2013

Фізособи, які набули право власності на земельну ділянку протягом року, земельний податок сплачують з місяця виникнення такого права. 
Нарахування сум земельного податку здійснюється територіальними органами Міндоходів, які до 1 липня поточного року видають платникові податкове повідомлення-рішення про внесення податку на основі даних державного земельного кадастру. 
У разі припинення права власності або права користування земельною ділянкою плата за землю сплачується за фактичний період перебування землі у власності або користуванні у поточному році. 
При зміні власника земельної ділянки попереднім власником податок сплачується за період з 1 січня цього року до початку місяця, в якому втрачено право власності на зазначену ділянку, новим власником – починаючи з місяця, в якому він набув права власності. При цьому, територіальний орган Міндоходів надсилає податкове повідомлення-рішення новому власнику після отримання інформації про перехід права власності від органу виконавчої влади з питань земельних ресурсів. 
Земельний податок фізособами має бути сплачений протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

За матеріалами офіційного веб-порталу Міндоходів.



Новини за темою:

Чи можна орендувати частину земельної ділянки?

Спрощена консервація земель

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!