Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як дистанційно отримувати послуги від ПФУ

August 31, 2015

Веб-портал пропонує громадянам зручно й оперативно взаємодіяти із пенсійними органами, здійснювати постійний контроль за своїми особистими даними, дистанційно отримувати від них послуги, які раніше вимагали безпосереднього звернення в управління ПФУ. Електронні послуги надаються кожній особі індивідуально, із дотриманням пенсійними органами вимог законодавства щодо захисту персональних даних.
Без реєстрації, у відкритому доступі, можна отримати корисну інформацію з питань пенсійного страхування, а також бланки документів, інструкції щодо заповнення бланків тощо.
Після відповідної реєстрації юрособи та фізособи-підприємці можуть отримати інформацію про стан розрахунків із ПФУ, працюючі громадяни – інформацію із персоніфікованого обліку, а пенсіонери – інформацію щодо пенсії. Також передбачається можливість:
·          сформувати запити на попередню підготовку документів;
·          подати скаргу (в процесі її опрацювання можливе листування із фахівцем Фонду з метою уточнення змісту скарги);
·          записатися на прийом до фахівців ПФУ (із визначенням теми, дати, зручного часу для відвідування), роздрукувати (за бажанням) талон для відвідування органу ПФУ. Передбачено також можливість скасувати такий запис.
Платникам ЄСВ надається можливість станом на кожне 1-ше число поточного місяця отримати інформацію про стан розрахунків з органами ПФУ, зокрема:
·          щодо суми боргу зі сплати: ЄСВ, пенсійних внесків за період до 01.01.11 р., збору на обов’язкове державне пенсійне страхування за період до 01.01.04 р.;
·          сум невідшкодованих пільгових та наукових пенсій;
·          сум коштів, які надійшли протягом місяця, що передує місяцю звернення за інформацією, на рахунки органів ПФУ, відкриті в Казначействі, – для сплати ЄСВ; в Ощадбанку – для сплати страхових внесків, пільгових та наукових пенсій.
Інформація, що надається на веб-порталі, відповідає даним обліку нарахованих і сплачених платежів, який ведеться в органах ПФУ в розрізі кожного платника.

За матеріалами офіційного веб-сайту ПФУ.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!