Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як діяти у разі невключення ПН до податкового кредиту протягом року?

November 15, 2016

ДФС у листі від 21.10.16 р. № 22778/6/99-99-15-03-02-15 розглянули питання щодо включення до податкового кредиту суми ПДВ, відображеної у податковій накладній, яка була вчасно зареєстрована в ЄРПН, але не включена до податкового кредиту протягом 365 к.д.

Якщо платник податку не включив у відповідному звітному періоді до податкового кредиту суму ПДВ на підставі отриманих податкових накладних, зареєстрованих в ЄРПН, таке право зберігається за ним протягом 365 календарних днів з дати складення податкової накладної (.

Отже, належним чином складена та зареєстрована в ЄРПН податкова накладна, яка не була включена до складу податкового кредиту в податковому періоді її складання та з дати складання якої не минуло 365 днів, може бути включена до податкового кредиту в наступних звітних (податкових) періодах протягом 365 календарних днів з дати її складання шляхом відображення сум податку в розділі II "Податковий кредит" декларації з ПДВ.

Таким чином, перенесення і використання сум ПДВ, сплачених або нарахованих у поточному звітному періоді при придбанні товарів/послуг, необоротних активів, на майбутні звітні періоди цілком законне і помилкою не вважається.

А ось якщо платник бажав скористатися податковим кредитом за такою податковою накладною у місяці її складання, але через помилку цього не зробив, тоді потрібно уточнювати показники податкової звітності за такий місяць у місяці виявлення цієї помилки.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-dejstvovat-v-sluchae-nevklyucheniya-NN-v-nalogovyj-kredit-v-techenie-goda.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!