Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як дематеріалізувати іменні ЦП?

July 30, 2013

З метою забезпечення існування іменних емісійних ЦП у бездокументарній формі НКЦПФР затвердила Положення про порядок дематеріалізації іменних цінних паперів.

Це Положення установлює порядок дій учасників депозитарної системи при прийнятті емітентом рішення про переведення випуску іменних ЦП документарної форми існування у бездокументарну форму та поширюється на депозитарії ЦП, зберігачів ЦП, реєстроутримувачів, власників ЦП та емітентів щодо іменних емісійних ЦП, за винятком акцій та інвестиційних сертифікатів пайових інвестиційних фондів.

Після депонування глобального сертифіката обіг іменних ЦП випуску, оформленого цим глобальним сертифікатом, здійснюється виключно у вигляді облікових записів на рахунках у ЦП в Національному депозитарії та у зберігачів - клієнтів Національного депозитарію. Обіг іменних ЦП випуску, що дематеріалізувався, з використанням сертифікатів ЦП після дати депонування глобального сертифіката не допускається, а такі сертифікати підлягають вилученню та знищенню.

Рішення НКЦПФР від 30.05.13 р. № 932 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 06.08.13 р. № 57).

 


Новини за темою:

Нові особливості провадження депозитарної діяльності

Для ведення реєстру власників іменних ЦП - нові ліцензійні умови

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!