Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як проводитимуть фінмоніторинг учасники ринку ЦП?

October 29, 2013

Внесено зміни до Положення про здійснення фінансового моніторингу професійними учасниками ринку цінних паперів.
У разі призначення відповідальним працівником керівника суб`єкта первинного фінмоніторингу перевірка його ділової репутації здійснюється відповідним органом управління такого суб`єкта, засновниками, або працівником підрозділу внутрішнього аудиту, або окремою посадовою особою, що проводить внутрішній аудит (контроль) ліцензіата. Підтвердження ділової репутації кандидата на посаду відповідального працівника за результатами її перевірки оформлюється письмовим висновком, який містить відомості щодо ділової репутації, перелік та реквізити документів, на підставі яких проведено таку перевірку.
При цьому, суб`єкт первинного фінмоніторингу повинен забезпечувати своєчасне отримання професійної підготовки та підвищення відповідальним працівником кваліфікації шляхом направлення його на навчання (результатом якого є складання кваліфікаційного іспиту згідно з Порядком організації професійної підготовки фахівців з питань фінмоніторингу професійних учасників ринку ЦП), семінари, «круглі столи».
Крім того, якщо за результатами проведеної ідентифікації та вивчення фінансової діяльності клієнта, а також аналізу послуг, що йому надаються, та проведених ним операцій встановлено ризик легалізації (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, або фінансування тероризму, суб`єкт первинного фінмоніторингу повинен оновлювати інформацію про такого клієнта:
- з високим ступенем ризику - не рідше 1 разу на рік;
- із середнім ступенем ризику - не рідше 1 разу на 2 роки;
- із низьким ступенем ризику - не рідше 1 разу на 3 роки.
Професійні учасники ринку ЦП повинні привести свої внутрішні документи у відповідність до даних змін протягом місяця після набрання чинності цим рішенням.

Рішення НКЦПФР від 24.09.13 р. № 1930 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 01.11.13 р. № 82).


Новини за темою:

Новації при фінмоніторингових перевірках учасників ФР

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!