Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як прийматимуть на навчання абітурієнтів із зони АТО

July 11, 2016

8 липня набув чинності наказ Міносвіти від 21.06.16 р. № 697 "Про затвердження Порядку прийому для здобуття вищої та професійно-технічної освіти осіб, місцем проживання якіх є територія проведення антітерорістічної операции (на період її проведення)".
Порядок визначає особливості проходження державної підсумкової атестації, отримання документа держзразка про повну загальну середню освіту та прийому на навчання до вищих і професійно-технічні навчальні заклади для осіб, що живуть в зоні АТО (на період її проведення), з наданням можливості вступати до вищих навчальних закладів, евакуйовані з території проведення АТО і тимчасово окупованій території, а також ВНЗ, розташовані на території Луганської та Донецької областей, де здійснюють свої повноваження обласні між цивільними та військовими адміністрації.
Порядок також поширюється на дітей, які переселилися з населених пунктів, що знаходяться на території, на якій органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, або розташованих на лінії зіткнення, або на території проведення АТО після 1 січня 2016 року.
Документи про освіту, видані на території, де органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, не визнаються.
Річне оцінювання та державна підсумкова атестація, а також прийом для здобуття вищої та професійно-технічної освіти організовується в освітніх центрах «Донбас-Україна» (далі - Центр) в містах: Київ, Бахмут, Вінниця, Дніпро, Краматорськ, Кремінна, Кривий Ріг, Костянтинівка, Покровск, Лиман, Лисичанськ, Маріуполь, Рубіжне, Сєвєродонецьк, Старобільськ, Суми, Слов'янськ, Харків.
Центри створюються на базі вищих навчальних закладів спільно з загальноосвітніми навчальними закладами комунальної форми власності, визначеними органами управління освітою Київської міської, Дніпропетровській, Вінницькій, Сумській і Харківській обласних держадміністрацій, Луганській і Донецькій обласних військово-цивільних адміністрацій серед загальноосвітніх навчальних закладів відповідної адміністративно територіальної одиниці.
Інформація про створення Центрів, їх повноваження, графік роботи, правила прийому і встановлені квоти розміщується на веб-сайтах Міністерства освіти і вузів. Центри працюють з 1 липня до 20 вересня.
Школярі для отримання документів про середню освіту проходять річне оцінювання та державну підсумкову атестацію екстерном в уповноважених навчальних закладах.
Документи для вступу на денну форму навчання для здобуття вищої освіти за кошти держбюджету приймаються до 18 години 27 липня. Абітурієнт, який не проходить в Центрі річне оцінювання, державну підсумкову атестацію, подає до вузу документ про освіту державного зразка, складає вступні іспити з предметів, визначених Правилами прийому уповноваженого вузу. Вступні іспити проводяться вузами до 20 вересня, для прийому «на бюджет» - до 27 липня.
Діти із зони АТО можуть вступати в ПТУ на основі базової або повної загальної середньої освіти для здобуття професій (спеціальностей) за освітньо-кваліфікаційним рівнем «кваліфікований робітник».
У наказі міститься перелік населених пунктів зони АТО, де неможливо забезпечити виконання стандартів освіти України і стабільний освітній процес.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-budut-prinimat-na-uchebu-abiturientov-iz-zony-ATO.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!