Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як переводитимуть учнів у наступний клас

August 25, 2015

Затверджено Порядок переведення учнів загальноосвітнього закладу до наступного класу.
Переведення учнів (крім перших класів) у наступний клас здійснюється на підставі результатів підсумкового оцінювання знань та державної підсумкової атестації (для випускників початкової та основної шкіл) відповідно до рішення педради.
При переведені до наступного класу або вибутті з загальноосвітнього навчального закладу (далі - ЗНЗ) на учнів 1 класу складається характеристика їх умінь та навичок, яка зберігається у їх особовій справі, в інших класах видається табель успішності.
Випускники початкової та основної шкіл, які не мають результатів річного оцінювання та державної підсумкової атестації з яких-небудь предметів, повинні пройти річне оцінювання у ЗНЗ, в якому продовжують навчання, та (або) державну підсумкову атестацію.
Учні, які не мають результатів річного оцінювання та державної підсумкової атестації у зв`язку з невідвідуванням ЗНЗ (не менше 6 останніх місяців навчального року підряд) і при відсутності будь-яких відомостей щодо місця їх проживання чи перебування, їх батьків або законних представників, визнаються такими, що вибули з навчального закладу, і в наступний клас не переводяться.
Випускники старшої школи, які не мають річного оцінювання з будь-яких предметів та державної підсумкової атестації, можуть продовжити навчання екстерном.
Для вирішення спірних питань, учні в разі досягнення ними повноліття, їхні батьки чи законні представники можуть подати комісії відповідного навчального закладу письмову заяву про оскарження рішення педради, але не пізніше 5 робочих днів з дня його оприлюднення.

Наказ МОН від 14.07.15 р № 762 набув чинності з 21.08.15 р («Офіційний вісник України» від 21.08.15 р № 64).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!