Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як ліквідуватимуть розлив забруднюючих речовин у морпортах?

September 17, 2013

Затверджено Порядок надання послуг із забезпечення запобігання і ліквідації розливу забруднюючих речовин у морських портах України.
Цей порядок поширюється на адміністрацію морських портів України, власників (користувачів) морських терміналів, стивідорні компанії, портових операторів, операторів терміналів, вантажовідправників, вантажоотримувачів, судновласників, вантажовласників, перевізників, їх представників та інших осіб, діяльність яких пов`язана з обробкою та зберіганням вантажів, обслуговуванням суден на території та в акваторії морського порту.
Надання послуг із забезпечення запобіганню та ліквідації розливу забруднюючих речовин в акваторії та на території порту організовується Адміністрацією морпортів шляхом укладення договорів зі спеціалізованими підприємствами та організаціями, які згідно з законодавством мають право надавати такі послуги, а також з аварійно-рятувальними службами. При цьому, такі послуги включають:
- операції з повсякденного та аварійного бонування;
- опломбування клапанів (пристроїв) системи скидів/викидів забруднюючих речовин із суден;
- приймання з суден та передачу на плавучі або берегові очисні споруди забруднюючих речовин або вод, що їх містять;
- приймання з суден сміття та відходів з безпосередньою передачею їх спеціалізованим підприємствам для подальшого поводження з ними (у т. ч. розміщенням їх на об`єктах поводження з відходами);
- очищення акваторій морських портів від забруднюючих речовин та сторонніх предметів і матеріалів;
- локалізацію та ліквідацію наслідків аварійних скидів забруднюючих речовин або вод, що їх містять, у межах акваторій морських портів;
- ліквідацію забруднень в акваторії та на території морських портів.
Усі операції, які здійснюються із ліквідації розливу забруднюючих речовин або вод, що їх містять, в акваторії порту підлягають обов`язковій реєстрації відповідно до Правил реєстрації операцій зі шкідливими речовинами на суднах, морських установках і в портах України.

Наказ Мінінфраструктури від 21.08.13 р. № 631 набуде чинності з дня опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 17.09.13 р. № 69).


Новини за темою:

Надання послуг у морпортах відтепер буде за правилами

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!