Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як будуть легалізувати нерозмитнені авто

June 30, 2016

Ряд депутатів ініціюють так звану амністію для автомобілів іноземної реєстрації, придбаних жителями України. На тему тимчасового ввезення у Верховній Раді вже є законопроект, в якому пропонується дозволити експлуатацію авто іноземної реєстрації на території України на 1 рік. Але є й інші схеми, які зараз просувають депутати.
Через норм Євро-5 скористатися зниженими ставками та растоможен свої авто багато українців все одно не зможуть. З цієї причини, депутати вже готують наступний законопроект, який дозволить легалізувати в Україні автомобілі іноземної реєстрації, куплені в сусідніх країнах нашими співгромадянами.
Це податкова амністія для таких авто, які вже давно знаходяться в Україні, але не були растоможен через занадто високих ставок податків. Вони кожні 5 днів змушені їздити через кордон "туди-сюди" і створюють великі черги на прикордонних переходах. З ними потрібно щось робити.
Пропонується їх одноразово амністувати, навіть якщо вони не відповідають нормам Євро-5. Але не просто поставити на облік, а растоможен за зниженими ставками.
При цьому, на такий "подарунок" можуть розраховувати тільки жителі прикордонних областей, які мали можливість часто перетинати територію України. Однак депутат не бачить в цьому ніякої дискримінації. "Це держава загнало жителів прикордонних районів в такі обставини, коли вони накупили таких автомобілів і як результат - багатогодинні черги на кордонах. І ця проблема стала поширюватися на всіх.
Якщо її вирішити, то люди, скажімо, з Ужгорода зможуть сплативши податки в Україні, узаконити свої автомобілі, а люди з Києва - в рази швидше зможуть перетинати кордон.
Але ось погодяться з такою аргументацією жителі інших регіонів України? - Питання дуже складне. Та й сам механізм "амністії" до кінця ще не ясний і законопроекту на цю тему поки навіть немає. До того ж, ще не зрозуміло як до таких ініціатив поставиться Кабмін, інші учасники ринку, Євросоюз і МВФ.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-budut-legalizirovat-nerastamozhennye-avto

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!