Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як працюватиме ПДВ-рахунок у системі електронного адміністрування?

November 24, 2014

ПДВ-рахунок відкривається платникові податків у Казначействі для того, щоб такий платник мав можливість перераховувати на цей рахунок кошти зі свого поточного рахунка, якщо суми, на яку платник має право зареєструвати податкову накладну (∑Накл), недостатньо для реєстрації ПН або РК у ЄРПН та/або на електронному рахунку недостатньо (немає) грошей для сплати до бюджету узгоджених податкових зобов`язань.

Кошти з ПДВ-рахунка можна перераховувати лише до бюджету або на спецрахунок (для підприємств, які застосовують спеціальний режим оподаткування згідно зі ст. 209 ПК). Забрати гроші з ПДВ-рахунка собі на поточний рахунок або перерахувати на інші цілі (крім сплати ПДВ до бюджету або на спецрахунок) – не можна.

Зверніть увагу: сума ПДВ, сплачена покупцем у ціні товарів (послуг), не перераховується на ПДВ-рахунок постачальника. Усю суму оплати (включаючи ПДВ) покупець перераховує на поточний рахунок постачальника.

Платник ПДВ має право отримувати від ДФС інформацію про стан свого електронного рахунка, а також про суму податку, на яку він може зареєструвати ПН. Імовірно, для отримання інформації платник ПДВ повинен буде направити до органу ДФС запит, аналогічний до того, який зараз направляється до ДФС для отримання інформації про реєстрацію ПН у ЄРПН.

Із ПДВ-рахунка платника, який подає загальну декларацію (код 0110), гроші можуть перераховуватися лише до держбюджету.

Дану консультацію, а також підбірку відповідей на деякі запитання, що стосуються впровадження з 01.01.15 р. системи електронного адміністрування ПДВ, див. у «БАЛАНС-АГРО» № 44, який вийшов з друку 24.11.14 р.

Новини за темою:

Що потрібно зробити платникам ПДВ у грудні 2014 року?

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!