Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як безкоштовно отримати земельну ділянку?

July 12, 2016

Чинна редакція ЗКУ надає громадянам право набувати земельні ділянки у приватну власність. Законом встановлено норми такої передачі і не обумовлюється плата за неї.
Однак, сама ця процедура має ряд особливостей і чітку послідовність дій, включаючи і певні витрати, тому про безкоштовне отримання землі говорити поки рано.
Ст. 121 Земельного кодексу України в ч. 1 встановлює норми безоплатної передачі землі в залежності від її цільового призначення. Виглядають вони в такий спосіб:
    для ведення особистого селянського господарства - не більше 2,0 га;
    для ведення садівництва - не більше 0,12 га;
    для індивідуального дачного будівництва - не більше 0,10 га;
    для побудови індивідуального гаража - не більше 0,01 га;
    для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарський будівель і споруд (присадибна ділянка): у селі - не більше 0,25 га, в селищі - не більше 0,15 га, в місті - не більше 0,10 га;
    для ведення фермерського господарства - в розмірі земельної частки (паю), визначеної для членів сільськогосподарських підприємств, які знаходяться на території відповідної місцевої ради, де розміщується фермерське господарство. Якщо таких підприємств кілька, то розмір визначається як середнє значення по всіх підприємствах, а якщо таких немає - як середній по району.
Земельну ділянку кожного з цих цільових призначень можна отримати один раз. При цьому, якщо з якоїсь причини громадянин оформив у власність ділянку менше максимального розміру, скористатися «залишком» не вдасться.

Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://sud.ua/

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kak-besplatno-poluchit-zemelnyj-uchastok-1

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!