Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Як АТ реєструвати випуск акцій?

April 11, 2013

Затверджено порядок реєстрації випуску акцій акціонерних товариств, що створюються у процесі приватизації та корпоратизації. 
Цей порядок розповсюджується на АТ, у т. ч. холдингові компанії, створені шляхом корпоратизації державних підприємств або у процесі приватизації державних підприємств, підприємств, утворених на базі орендованого майна та заснованих на базі об`єднання майна різних форм власності. 
Реєстрація випуску акцій здійснюється НКЦПФР, її центральним апаратом або територіальними органами, проте не є гарантією вартості цих акцій. АТ у 10-денний строк з дня держреєстрації має подати до НКЦПФР заяву про реєстрацію випуску акцій та визначений пакет документів. НКЦПФР протягом 25 робочих днів з дати отримання заяви здійснює реєстрацію і видає свідоцтво про реєстрацію випуску акцій, яке є підставою для присвоєння акціям міжнародного ідентифікаційного номера, або відмовляє у реєстрації. 
Втратили чинність ряд рішень ДКЦПФР, які регулювали порядок реєстрації випуску акцій АТ.

Рішення НКЦПФР від 26.02.13 р. № 248 набуде чинності з дня його офіційного опублікування (готується до опублікування в «Офіційному віснику України» від 16.04.13 р. № 27).

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!