Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

КЕКВ для обліку комп’ютерної і оргтехніки

July 8, 2014

Держказначейська служба щодо застосування кодів економічної класифікації видатків на придбання оргтехніки, комп`ютерної техніки, кондиціонерів, обладнання, яке за вартістю не перевищує 2500 грн. (без ПДВ), повідомляє, що для здійснення поточних видатків, оплати послуг, придбання матеріалів і предметів, які не беруться на облік як основні засоби, Інструкцією щодо застосування економічної класифікації видатків бюджету (далі - Інструкція) передбачено код економічної класифікації видатків бюджету 2200 "Використання товарів і послуг".
За цим кодом економічної класифікації видатків здійснюється придбання матеріалів і предметів, які не беруться на облік на рахунок 10 "Основні засоби".
Згідно з Положенням з бухгалтерського обліку необоротних активів бюджетних установ установи зараховують до малоцінних необоротних матеріальних активів: 
- предмети вартістю (без ПДВ), що не перевищує 2500 гривень, та строк використання яких перевищує 1 рік;
- сценічно-постановочні засоби вартістю, що не перевищує 5000 гривень за одиницю (декорації, меблі і реквізити, бутафорії, театральні та національні костюми, головні убори, білизна, взуття, перуки тощо). 
Телефони, обчислювальна техніка, пральні та швейні машини, холодильники тощо обліковуються на рахунку 11 "Інші необоротні матеріальні активи", призначеному для обліку та узагальнення інформації про наявність та рух інших необоротних матеріальних активів, які не відображені у складі об`єктів обліку на рахунку 10 "Основні засоби". 
Відповідно до Інструкції за кодом 3100 "Придбання основного капіталу" передбачаються видатки на придбання або створення власними силами активів, віднесених згідно із законодавством до основних засобів та окремих інших необоротних матеріальних активів, які обліковуються на рахунках 10 "Основні засоби" та 11 "Інші необоротні матеріальні активи".

Лист Держказначейства від 28.03.14 р. № 17-08/320-7304.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!