Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кабмін затвердив проект Генеральної угоди з профспілками і роботодавцями

August 25, 2016

Кабінет Міністрів України затвердив проект Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин. Відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні уряду.
Так, сторонами угоди є органи виконавчої влади, сторона роботодавців та сторона профспілок.
Відзначимо, що одним з найважливіших питань документа є оплата праці. Згідно з проектом угоди, Кабмін і сторона роботодавців зобов'язуються забезпечити, починаючи з 2016 року, щорічне зростання середньомісячної заробітної плати в цілому по економіці на рівні вище, ніж прогнозний індекс споживчих цін.
Також вони зобов'язуються протягом дії угоди шляхом підвищення зарплати щорічно зменшувати менш ніж на 3% частку працівників, які отримують заробітну плату нижче 2 мінімальних зарплат, але не менше ніж на 2% збільшувати частку працівників, які отримують заробітну плату вище, ніж 4 мінімальні зарплати.
Крім того, уряд взяв на себе зобов'язання до 1 вересня цього року забезпечити погашення заборгованості із зарплати на економічно активних підприємствах державної форми власності та на підприємствах, де частка госформи власності перевищує 50%, не менше ніж на 50% від обсягів заборгованості за станом на 1 січня 2016 року, і не допускати утворення нових боргів із зарплати.
Також Кабмін зобов'язався вжити необхідних заходів для погашення заборгованості із зарплати на підприємства всіх форм власності, і в разі затримки з виплати заробітної плати працівникам надавати на вимогу профспілок інформацію про наявність коштів на рахунках підприємства.

Докладніше дивись за посиланням: https://www.rbc.ua/

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kabmin-utverdil-proekt-Generalnogo-soglasheniya-s-profsoyuzami-i-rabotodatelyami

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!