Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кабмін розвінчав ТОП-9 міфів про субсидії

July 18, 2016

Міф 1

Всю суму отриманих субсидій доведеться повернути. Оформлення субсидій в майбутньому може перешкоджати продажу квартири або будинку. Отримання субсидії також перешкоджає оформленню спадщини.
Немає ніяких прикладів, коли субсидія перешкоджала оформленню спадщини, коли доводилося повертати кошти отриманої субсидії при продажу квартири або субсидія перешкоджала продажу квартири або будинку.
Нормативно-правовими актами з питань надання населенню житлових субсидій чітко встановлено, що субсидія є безповоротною державною допомогою і її отримання не пов'язане і не тягне за собою зміну форми власності житла.

Міф 2

Необхідно використовувати газ, воду та інші комунальні послуги в повному обсязі, на який призначена житлова субсидія, інакше субсидію перестануть надавати.
Це дуже шкідливі чутки, через які наші співвітчизники іноді прагнуть використовувати більше води, газу або електроенергії, ніж їм потрібно. Випалювати газ до рівня призначеної субсидії не тільки нерозумно, а й невигідно. В результаті досягнутої економії сім'я має можливість менше платити в наступні місяці.
Відповідно до діючого порядку, субсидія призначається в межах соціальних нормативів використання житлово-комунальних послуг. Її розмір не залежить від фактичного використання.
Якщо люди будуть користуватися ресурсами дбайливо і не використовують всю норму на сім'ю, зекономлені гроші субсидії залишаються на рахунках сім'ї і можуть бути витрачені в наступні місяці в тому числі і для погашення обов'язкової частини платежу.

Міф 3

Клопоту з оформленням багато, а в реальності субсидія може скласти мізерну суму. Деяким взагалі в ній відмовлять, незважаючи на низькі доходи.
Субсидія надається на підставі тільки двох документів: заяви і декларації про доходи та витрати. Іншу необхідну інформацію управління соціального захисту населення (уповноважених сільських рад) збирають самостійно. Крім цього існує можливість подати заяву навіть в електронному вигляді.
Розмір субсидії залежить від доходів домогосподарства і вартості житлово-комунальних послуг, які йому надаються.

Докладнішу інформацію можна знайти за посиланням: http://www.segodnya.ua/

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Kabmin-razvenchal-TOP-9-mifov-o-subsidiyax

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!