Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Кабмін забезпечив фінансування видатків держбюджету для надання пільг і житлових субсидій населенню

March 14, 2017

З 14 березня 2017 року набула чинності постанова КМУ від 10.03.17 р. № 128, якою внесено зміни до Порядку перерахування деяких субвенцій із державного бюджету місцевим бюджетам на надання пільг, субсидій та компенсацій («Урядовий кур’єр» від 14.03.17 р. № 48). Документом передбачено, що додатковим джерелом фінансування таких видатків визначається ПДВ, що сплачується НАК «Нафтогаз України» при розмитненні природного газу.
Нагадаємо, що з 1 січня 2017 року з ПК виключено положення щодо звільнення від обкладення ПДВ операцій із увезення НАК «Нафтогаз України» на митну територію України природного газу. Суми податку на додану вартість відносяться до податкового кредиту з ПДВ за податковий (звітний) місяць, у якому відбулось розмитнення природного газу та сплата податку. У результаті у декларації з ПДВ за такий податковий (звітний) місяць зменшується належна Компанією до сплати до держбюджету сума податкових зобов'язань, яка є одним із джерел перерахування субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на надання пільг та житлових субсидій населенню.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Pravitelstvo-obespechit-nadlezhashhee-finansirovanie-rasxodov-na-oplatu-lgot-i-zhilishhnyx-subsidij.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!