Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

До відома платників єдиного внеску, які перебувають в зоні АТО!

November 4, 2014

З 15 жовтня 2014 року набрав чинності Закон "Про тимчасові заходи на період проведення антитерористичної операції", яким визначено тимчасові заходи для забезпечення підтримки суб`єктів господарювання, що здійснюють діяльність на території проведення АТО, та внесено зміни до Закону "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов`язкове державне соціальне страхування".

Відповідно з цими документами встановлено, що єдиний внесок не нараховується на виплати та не утримується з виплат, що компенсуються з бюджету в межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації, на особливий період.

Платники єдиного внеску, які перебувають на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території населених пунктів, де проводилася АТО, звільняються від виконання своїх обов`язків зі сплати єдиного внеску на період з 14.04.14 р. до закінчення АТО або військового чи надзвичайного стану.

Підставою для такого звільнення є заява платника єдиного внеску, яка подається ним до органу доходів і зборів за основним місцем обліку або за місцем його тимчасового проживання у довільній формі не пізніше 30 календарних днів, наступних за днем закінчення АТО.

Відповідальність, штрафні та фінансові санкції за невиконання обов`язків платника єдиного внеску в період з 14.04.14 р. до закінчення АТО, до зазначених платників єдиного внеску не застосовуються.

Враховуючи зазначене вище, платник єдиного внеску, який подає заяву щодо звільнення від виконання обов`язків зі сплати єдиного внеску на період з 14.04.14 р. до закінчення АТО або військового чи надзвичайного стану, повинен перебувати на обліку в органах доходів і зборів, розташованих на території населених пунктів відповідно до переліку, затвердженого Кабміном.

Розяснення ДФС від 03.11.14 р.

 

Новини за темою:

Закон про відміну ЄСВ та інші преференції платникам із зони АТО діє з 15.10.14 р.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!