Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Чи зміниться клас профризику: до 25 січня подайте Відомість розподілу

January 12, 2015

Нагадуємо про необхідність подання до робочих органів виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та профзахворювань за місцезнаходженням (місцем проживання) в термін до 25 січня 2015 року Відомості розподілу чисельності працівників, річного фактичного обсягу реалізованої продукції (робіт, послуг) за видами економічної діяльності (далі – відомість розподілу) на підставі якої буде здійснюватися перегляд з початку поточного року належності страхувальника до класу професійного ризику виробництва за його основним видом економічної діяльності.

Розмір страхового внеску підприємства залежить від класу професійного ризику виробництва, до якого належить підприємство за видом економічної діяльності. Зміна класу професійного ризику здійснюється один раз на рік за результатами роботи страхувальника за минулий календарний рік. Новий клас професійного ризику встановлюється з початку поточного року.

Оскільки 25 січня 2015 року припадає на вихідний день, відомості розподілу чисельності за результатами роботи за 2014 рік подаються страхувальниками до 26 січня 2015 року.

Порядок заповнення звіту наступний:

1. У графах 1 і 2 потрібно вказати коди видів економічної діяльності та їх назви за національним класифікатором України ДК 009:2010 «Класифікація видів економічної діяльності».

2. У графі 3 вказуємо середньооблікову кількість працівників за кожним видом діяльності (розраховується згідно з Інструкцією зі статистики кількості працівників, затвердженої наказом Держкомстату від 28.09.05 р. № 286).

3. Питома вага працівників за кожним видом діяльності (графа 4) розраховується шляхом ділення показника графи 3 конкретного виду діяльності на число, вказане в рядку «Усього» графи 3. Отриманий показник множимо на 100 %.

4. Графа 5 – відображається обсяг реалізованої продукції (робіт, послуг) за кожним видом діяльності в тисячах гривень з одним десятковим знаком.

5. Питому вагу реалізованої продукції (робіт, послуг) в розрізі окремих видів діяльності розраховуємо за аналогією з питомою вагою працівників.

За матеріалами сайту ФССНВ в Чернівецькій області.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!