Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінився порядок навчання страхових та перестрахових брокерів

June 10, 2014

Затверджено зміни до Положення про навчання, перепідготовку, підвищення кваліфікації та складання екзаменів особами, які провадять діяльність на ринках фінансових послуг.

Згідно з внесеними змінами, зокрема, дія зазначеного Положення також поширюватиметься на навчання, перепідготовку, підвищення кваліфікації керівників юросіб та ФОП, які мають намір провадити або провадять посередницьку діяльність у страхуванні та/або перестрахуванні (страхових та/або перестрахових брокерів).

Визначено, що навчання страхових та/або перестрахових брокерів здійснюється з метою одержання ними професійних знань, які відповідають базовому рівню кваліфікації, необхідному для здійснення посередницької діяльності у страхуванні та перестрахуванні.

Страховий та/або перестраховий брокер, який має намір подати до Нацкомфінпослуг документи для внесення інформації до державного реєстру страхових та перестрахових брокерів та отримати свідоцтво, проходить навчання за програмою підвищення кваліфікації страхових та перестрахових брокерів тривалістю не менше 72 годин.

Після завершення навчання за програмою підвищення кваліфікації страхових та перестрахових брокерів особа складає екзамен.

Під час провадження посередницької діяльності у страхуванні та перестрахуванні страховий та/або перестраховий брокер через кожні 3 роки повинен проходити навчання та складати екзамен за програмою підвищення кваліфікації страхових та перестрахових брокерів.

Розпорядження Нацкомфінпослуг від 29.04.14 р. № 1321 набуде чинності з дня офіційного опублікування. Готується до опублікування в „Офіційному віснику України” від 13.06.14 р. № 45.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!