Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Змінено реквізити спецрахунку сільгосппідприємства: як повідомити органи ДФС

June 30, 2016

Відповідно до п. 209.1 ст. 209 ПОДАТКОВОГО КОДЕКСУ УКРАЇНИ від 02 грудня 2010 року № 2755-VI зі змінами та доповненнями (далі – ПКУ) резидент, який провадить підприємницьку діяльність у сфері сільського і лісового господарства та рибальства та відповідає критеріям, встановленим у п. 209.6 ст. 209 ПКУ (далі – сільськогосподарське підприємство), може обрати спеціальний режим оподаткування.
Підпунктом 209.2.3 п. 209.2 ст. 209 ПКУ передбачено, що суми ПДВ, що підлягають перерахуванню на спеціальні рахунки, відкриті в установах банків та/або в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, не підлягають сплаті до бюджету та повністю залишаються в розпорядженні такого сільськогосподарського підприємства для використання у виробництві сільськогосподарських товарів/послуг. Зазначені суми коштів акумулюються сільськогосподарськими підприємствами на таких рахунках у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів України.
Згідно з п. 3 та п. 4 Порядку акумулювання сільськогосподарськими підприємствами сум податку на додану вартість на спеціальних рахунках, відкритих у банках та/або органах, які здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 12 січня 2011 року № 11 зі змінами і доповненнями (далі – Порядок № 11), суми ПДВ, що підлягають перерахуванню на спеціальні рахунки, відкриті в установах банків та/або в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, не підлягають сплаті до бюджету та повністю залишаються в розпорядженні відповідного сільськогосподарського підприємства для використання у виробництві сільськогосподарських товарів/послуг.
Підпунктом 1 п. 5 розд. V Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість, затвердженого наказом Міністерства фінансів України  від 28.01.2016 № 21 (далі – Порядок № 21) визначено, що при заповненні рядка 18.2 податкової декларації з ПДВ з позначкою «0121»,«0122»,«0123» (далі – декларація) обов’язковим є зазначення реквізитів спеціального рахунку сільськогосподарського підприємства.
У разі, якщо у суб’єкта спеціального режиму оподаткування реквізити спеціального рахунку сільськогосподарського підприємства, на який підлягають зарахування суми ПДВ, змінились до граничного терміну подання звітності з ПДВ, то такому платнику податку необхідно до граничного терміну подання звітності з ПДВ подати до контролюючого органу нову звітну податкову декларацію з ПДВ з позначками «0121»,«0122»,«0123» із зазначенням у такій звітності нових реквізитів спеціального рахунку сільськогосподарського підприємства.
У разі, якщо зміни реквізитів спеціального рахунку сільськогосподарського підприємства відбулися після граничного терміну подання звітності, то нові реквізити такого рахунку необхідно відобразити у податковій звітності з ПДВ з позначками «0121»,«0122»,«0123» за наступний звітний період. Уточнення реквізитів спеціального рахунку сільськогосподарського підприємства шляхом подання уточнюючого розрахунку не здійснюється.
З цим та іншими роз’ясненнями можна ознайомитися у Загальнодоступному інформаційно-довідковому ресурсі ДФС України (дане роз’яснення у категорії 101.24).

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Izmeneny-rekvizity-specscheta-selxozpredpriyatiya-kak-uvedomit-organy-GFS

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!