Ваше передплачене видання Читайте on-line

Баланс группа компаній

Бухгалтерія - це любов!

(056) 370-44-25
Замовити дзвінок

Зміни в справлянні орендної плати за земельні ділянки

February 22, 2017

Зміни у частині справляння орендної плати за земельні ділянки, запроваджені Законом України від 21.12.16 р. № 1797-VIII  «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні», а саме:
- згідно з пунктом 288.1 Податкового кодексу (далі - Кодекс) встановлено, що форма надання інформації затверджується центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної фінансової політики.
Договір оренди земель державної і комунальної власності укладається за типовою формою, затвердженою Кабміном.
Мінімальний розмір орендної плати за землі державної та комунальної власності не може бути менше розміру земельного податку, встановленого для відповідної категорії земельних ділянок на відповідній території (підпункт 288.5.1 Кодексу).
Пункт 288.5 Кодексу доповнено підпунктами 288.5.4 та 288.5.5, якими визначено, що річна сума платежу для пасовищ у населених пунктах, яким надано статус гірських, не може перевищувати розміру земельного податку; для баз олімпійської, паралімпійської та дефлімпійської підготовки, перелік яких затверджує Кабмін, не може перевищувати 0,1 % нормативної грошової оцінки.
Пунктом 289.2 Кодексу встановлено, що, якщо індекс споживчих цін перевищує 115 %, такий індекс застосовується зі значенням 115.

Джерело: https://uteka.ua/ua/publication/Izmeneniya-vo-vzimanii-arendnoj-platy-za-zemelnye-uchastki.

Приєднуйтесь до нашої сторінки та отримуйте новини першими!

Дякую, я вже з вами!